Följ med på sommarens stora läger – En reserekommendation! Lägerbrev nr 1

12 mars, 2020 av Kasewa Celepli

Vi vill bjuda med er på en resa runt jorden! Följ med Vendelsö scoutkår på ett äventyr med Södertörns distrikt. På årets läger, Destination 2020, kommer varje scout ha möjlighet att resa runt i världens olika länder som befinner sig på lägerplatsen. Ett äventyr ni inte vill missa!

Lägertid/”Restid”
Lägret/ Jorden runt resan är 1-8 augusti 2020. Kortare lägertid/restid för spårarscouter är 1-5 augusti.

Lägerplats/Flygplats
Lägerplatsen eller “flygplatsen” för all olika destinationer är Näs by i Grödinge, Tumba. Exakt adress för avlämning kommer att komma i senare lägerbrev.

Lägertemat
Destination 2020 är temat på årets distriktsläger. Lägerplatsen är en internationell “flygplats” där varje kår representerar ett land. Programmet för barnen kommer innehålla att åka jorden runt och besöka all lägrets olika länder, där dom kommer få leka och lära sig om dom olika länderna. Detta innebär också att Vendelsö scoutkår ska representera ett land. Och
landet är Tanzania! På marknadsdagen kommer vi att laga och “sälja” mat som är traditionella rätter från Tanzania. Så både barn och ledare kommer få en rolig upplevelse
med att både laga och äta mat från Tanzania! Vi kommer även ha lite andra roliga lekar som har temat Tanzania. På marknadsdagen som är 5/8, kommer även familj och gäster vara
välkomna för att resa runt jorden runt och besöka lägrets alla olika destinationer.

Lägeravgift/Resekostnad
● Lägeravgifter eller “resekostnaden” för resan är 2400kr för hela. Läger tiden/restiden, och 1700kr för korta läger tiden/restiden.
● Av lägravgiften/”resekostnaden” skall 1000kr (för långa tiden), 800kr (för korta tiden) betalas in med definitiv anmälan senast 12/4 som en anmälningsavgift.
● Betalning sker in till PG: 205574-7 , Vendelsö Scoutkår – I meddelandefältet skall det stå: ”Scoutens För och efternamn”+ ”Gren”. Exempelvis så anmäler sig Åke Åkesson på Fiskarna genom att betala med meddelandet ”Åke Åkesson Upptäckare”.
● Hela läger avgiften/resekostnaden skall vara betald senast 12/5 , Även då skall det det i meddelandefältet stå: Scoutens För och efternamn”+ ”Gren”.

Anmälan
Du definitivt anmäler dig genom att betala anmälningsavgiften (se ovan), och lämna in hälsokort (som är bifogat eller finns i lokalerna) till din avdelningsledare.

Övrig Info
Kostnaderna för detta läger är lite högre än förra året då det är ett distriktsläger. Distriktläger betyder att alla Södertörns distrikts olika scoutkårer har läger
tillsammans. Det brukar vara runt 1600-2000 deltagare och massvis med skoj! Det betyder dock att de lägre avgifterna blir högre då hela arrangemanget är större och kräver större
resurser. Det är också bra att veta att lägertröja och märke ingår i lägeravgiften.

Nästa lägerbrev (eller orderbekräftelsen) kommer att innehålla utrustningslista, noggrannare tider och mer information och kommer att delas ut till anmälda deltagare i maj.
Vid frågor var snäll att maila till anmalning.destination2020@gmail.com .

Hoppas vi ses på flygplatsen i tid!
Hälsningar Lägergruppen/Reseledarna

Vill du skriva ut informationen ovan kan du ladda ner detta Destination 2020 – Lägerbrev #1  och halsokort 2020