Styrelsen informerar…

18 mars, 2020 av Kasewa Celepli

Hej scouter och föräldrar!

Nu när det är oroliga tider så är information och kommunikation väldigt viktigt.
Vendelsö scoutkår följer Folkhälsomyndigheternas riktlinjer och ställer inte in vår verksamhet i nuläget.
Dock gäller samma restriktioner som i resten av samhället. Känner man sig sjuk eller bor med någon som är sjuk så stannar man hemma och som vi alltid gör i scouterna, tänker extra mycket på vår hygien.

Eftersom det är något turbulenta tider så är det extra viktigt att hålla sig lugn och stabil. Något som vi på scouterna utövar är just hur man håller sig lugn och proaktiv i en kris situation.

Så länge myndigheterna inte ser någon risk med att hålla möten så känner vi att det är viktigt att fortsätta med vår verksamhet.
Scouterna är en trygg punkt för barnen och vill fortsätta att vara en trygg punkt, speciellt i dagens läge.

Vi i styrelsen uppmanar ledare att hålla mötena lite mer anpassad efter situationen t.ex; vara ute, inga övningar och aktivitet som kräver kroppskontakt etc.

Vi kommer att hålla er uppdaterad allt eftersom FHM uppdaterar sina rekommendationer.
Har ni några frågor eller funderingar så är ni välkomna att kontakta styrelsen.